10-11-2019 14:00 #De Boekweit, Dedemsvaart
 Dilan van Bree 1 45'
 Quinten Prins 1 55'
 Stan Meertens 1 90'

Kort wedstrijdverslag:

Drachten leed een gevoelige nederlaag. Wederom was men in het eerste bedrijf de bovenliggende ploeg maar moest het wel weer een achtsterstand zien weg te werken.  Na drie kansen van respectievelijk Jelte Mulder, Anton Vredevoort en Dennis Hardenbol is het Dedemsvaart die uit een counter via Dilan van Bree op 1-0 komt. Maar een minuut later is daar al de gelijkmaker. De voorzet van Jelte Mulder wordt door Vredevoort tegendraads tegen de touwen gekopt. In het vervolg is wederom Drachten de bovenliggende partij. Maar in de slotminuut gaat het dan alsnog mis, als te makkelijk de bal wordt verspeeld en Dedemsvaart wederom via Van Bree op 2-1 komt. Na rust weet Drachten geen vuist meer te maken. Het speelt voornamelijk tegen zichzelf. Dedemsvaart countert in de 55e minuut naar 3-1 door Quinten Prins. Het moeizaam spelend Drachten krijgt vervolgens wel kansen maar benut deze niet. In de slotfase speelt Dedemsvaart een aanval goed uit: 4-1 eindstand.