Boornbergum '80 1 SC zo 3 : 0 Black Boys 1
13-10-2019 14:00 #De Kampslach, Boornbergum
 Ovaldo van Gils 1 13'
 Cornelis Bosma 1 18'
 Jelmer de Boer 1 29'

Kort wedstrijdverslag:

sc Boornbergum ’80 kende zondagmiddag weinig problemen met Black Boys, dat nog steeds wacht op de eerste punten. Waren de eerste 10 minuten matig van beide kanten, daarna was Boornbergum veel sterker. Aanleiding hiertoe was de prachtige rush van Ovaldo van Gils. Van eigen helft mocht hij opstomen naar de 16 om vervolgens laag in de verre hoek binnen te schieten. In de 17e wist Black Boys een corner slecht te verwerken, waarna Cornelis Bosma simpel kon binnen koppen. Tegen het halve uur kwam de eindstand van 3-0 op het scorebord. Henk Kort vond op rechts Jelmer de Boer die vervolgens in dezelfde ook hoek raak schoot. In de 34e minuut had ook de 4-0 moeten vallen, toen een spervuur aan schoten werden losgelaten, maar tweemaal de keeper en tweemaal een verdediger voorkwamen erger voor Black Boys. Nu rust viel het spelpeil ver terug en was er nog weinig te genieten. Toch kreeg ook toen sc Boornbergum ’80 nog enkele goede mogelijkheden doch verzuimde om te scoren.